2010. július 13., kedd

Aalborgi Magyarok Társasága

Szombaton végre eljött a nagy nap, és hivatalosan is megalakítottuk az Aalborgi Magyarok Társaságát (AMT), melynek előkészületeiről korábban már írtam. Több mint negyven meghívót küldtünk ki, és szombat délelőtt Gabival izgatottan toporogtunk az Önkéntesek Háza előtt, és vártuk, hogy végül hányan fognak felbukkanni.

10 órakor még csak négyen voltunk, de aztán lassan csordogálni kezdtek az emberek, és a találkozó végére 17 felnőtt és 6 gyerek jött össze. Hozzájuk jön még az a mintegy 15 személy, aki éppen szabadságon van, de a jövőben szeretne csatlakozni hozzánk. Ez persze felülmúlja legmerészebb álmainkat is, ráadásul úgy néz ki, hogy mindenki szívesen tenne aktívan is a társaság sikeréért.

Leglelkesebbek talán a kisgyerekes szülők voltak, akik nyomban el is határozták, hogy szeptemberben komolyan megvizsgálják a magyar iskola alapításának a feltételeit. E mellett elhatároztuk, hogy a hat éven aluli gyerekeknek ősszel beindítjuk a magyar játszóházat és rendezünk egy augusztus 20-i ünnepséget is. Voltaképpen ez lesz majd az igazi alapító találkozó, ahol remélhetőleg mindannyian ott leszünk és több idő lesz az alaposabb beszélgetésre, ismerkedésre.

Mi ketten Gabival nagyon lelkesen távoztunk a találkozóról és most is lenne még kedvem hosszabban írni az egészről – de szerencsére erre nincs szükség. Tegnap ugyanis szinte egész nap az AMT honlapját frissítettem, így ott most már részletes beszámoló olvasható a szombati ülésről illetve társaságunk profiljáról. Kellemes böngészést!

Nincsenek megjegyzések: